Contactgegevens

D.J. Boer BV
Dorp 136a
3405 BG Benschop

Tel: +31-348-451544
Email: info@djboer.nl


ULO-koeling voor een optimaal opslagklimaat

Appels met peren vergelijken? Bij D.J. Boer doen we niet anders. En dat moet ook, want de condities waaronder fruit optimaal wordt bewaard, verschillen per fruitsoort en zelfs per ras.

Het koelhuis van D.J. Boer heeft een totale capaciteit van 5.000 ton, verdeeld over cellen van 80 tot 200 ton. Elke koelcel is geschikt voor ULO-koeling, ofwel koeling waarbij het zuurstofgehalte sterk wordt verlaagd. Dit vertraagt het natuurlijke rijpingsproces. Zolang het fruit in het koelhuis verblijft, wordt het in rusttoestand en dus in optimale conditie gehouden. 

Primair is het koelhuis ingericht op het koelen van peren. Deze stellen immers de hoogste eisen aan gekoelde opslag. D.J. Boer is in staat om peren snel in te koelen tot net onder het vriespunt, wat essentieel is. Eveneens is het koelhuis geschikt voor alle andere soorten fruit. 

De temperatuur en het zuurstofgehalte is in elke koelcel apart te regelen. Daarnaast zijn alle units uitgerust met een installatie om het product eventueel te bevochtigen. Binnen deze faciliteiten kunnen wij u het door u gewenste maatwerk bieden. Vanzelfsprekend is de klimaatbeheersing in onze koelcellen volledig computergestuurd. Als extra zekerheid worden temperatuur, zuurstofgehalte etc. dagelijks ook persoonlijk door ons gecontroleerd, zodat wij bij eventuele afwijkingen of storingen direct maatregelen kunnen nemen.


Mechanische koeling voor food en non-food producten


Naast appels en peren zijn er natuurlijk vele andere voedingsmiddelen die gekoeld opgeslagen dienen te worden, maar geen specifieke eisen stellen aan de klimatologische omstandigheden. Bijvoorbeeld groente- en fruitsoorten, zoals witlofpennen en citrusvruchten, maar ook levensmiddelen zoals boter en kaas. Daarnaast kunt u denken aan non-food producten die koel bewaard dienen te worden.

Het koelhuis is GlobalGAP gecertificeerd en voldoet dus aan alle eisen op het gebied van hygiƫne.

Wilt u meer weten over onze mogelijkheden voor ULO- en mechanische koeling? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.